En klen tröst...

För drygt två år sedan skallade ropen "soffliggarna ska ut i arbetslivet", "Moderaterna är det nya arbetarpartiet", "arbete istället för bidrag" och en massa annat borgerligt svammel. Och folk trodde på lögnerna.

Främst de slynglar som fick rösta för första gången, som var för små förra gången vi hade en borgerlig regering och därmed inte minns hur det var då. Snorungar som just kommit ut i arbetslivet och fått sitt första jobb, tillsvidareanställning och allt!

Så då kunde de köpa hus till överpris men det var inget problem, "banken sa att det går jättebra på min lön". En ny bil kunde man också kosta på sig, det gick också bra för banken. Man kände sig riktigt kaxig och fyllde hemmet med lyxartiklar på avbetalning och banken gav stående ovationer. Och i denna konsumtionsorgie så glömde man bort att det inte var alla som var så lyckligt lottade att de var eftertraktade på arbetsmarknaden eller ens kunde utföra arbete.

Man röstade fram en borgerlig regering för att de lovade att de i "utanförskap" skulle "stimuleras" ut i arbetslivet istället för att bli breda om arslet tack vare vårt fula och smutsiga välfärdssystem som tvingade folk som egentligen ville arbeta att sitta hemma och leva, som det lät i propagandan, ett liv i lyx och överflöd på de fula och smutsiga bidragen.

För min del ringde alla varningsklockor på en gång. Såklart. För jag har inte bara en socialistisk grundsyn, jag är även mer klarsynt än majoriteten (uppenbarligen, vi har ju en borgerlig regering, eller hur?). Jag visste redan från början att en borgerlig regering aldrig blir ett "arbetarparti" hur mycket smaskigt valfläsk de än serverar åt massorna. Borgare är i grunden empatilösa svin som inget hellre vill än att sko sig på de som inte är rika. För dem är det alltid kapitalet som kommer i första hand, den lilla människan i sista. Alltid. Det är det som gör en borgare till en borgare, varken mer eller mindre.

Med facit i hand vet vi att det de gjort hittills är att starta en häxjakt efter långtidssjukskrivna och försvagat de lagar som skyddat denna utsatta grupp. De har försökt försvaga fackförbunden genom att skrämma folk ut ur A-kassan. Försvagat arbetstryggheten så att arbetsgivarna ska få mer makt att hålla ner lönerna och sparka "obekväma" arbetare. De har försämrat villkoren för arbetslösa drastiskt med sänkta bidragsnivåer, längre karens innan man kan få a-kassa, försämrade möjligheter till KY-utbildningar osv. Vidare har de även skott sig själva med sänkta inkomstskatter, skatteavdrag för "hushållsnära tjänster" och förändrad fastighetsskatt bla. 

Jo, jag vet, sänkt inkomstskatt gäller mig som vanlig proletär men tänk efter fem sekunder, vem betalar den skattesänkningen? Det är inte så att det på ett magiskt vis dykt upp en massa gömda pengar i statskassan, Anders Borg har inte följt regnbågen och hittat en kruka fylld av guld. Nej, de mest utsatta i samhället är de som står för fiolerna. Det är de som av olika orsaker inte klarar av att arbeta utan är beroende av de smutsiga och förkastliga bidragen. Det är våra åldringar som får ligga och dö i sin egen avföring och i total ensamhet. Visst är det vackert när ni tänker på det?
Ren pronografi för en sån genomreko kille som Anders Borg kan jag tänka.

Själv vill jag bara kräkas. För faktiskt, jag tjänar väldigt bra även om jag också (till skillnad från "arbetarpartister" som Fredrik Rienfeldt och Anders Borg) jobbar hårt och sliter ut min kropp i förtid för varenda spänn men för mig gör den sänkta inkomstskatten knappt den mytomspunna tusenlappen efter skatt. 500-800 spänn oftast... Vi säljer alltså ut våra gamla, sjuka och arbetslösa för en tunn bunt hundralappar i månaden?! Jag gissar att Leif Johansson med sin ödmjuka månadslön på 1,8 miljoner skrattar rått hela vägen till banken men själv har jag inte samvete till det. Mina 30 silverpenningar luktar illa när jag vet vart de kommer ifrån...

Nu kommer ju inte det vara ett problem för mig så jättelänge till, i likhet med så många andra står jag inför den annalkande arbetslösheten och kommer då få betala igen mina silverpenningar med ränta så att nån med sitt jobb i behåll kan få lite mer över efter skatt även de kommande två åren. Nåt jag inte missunnar låg- och medelinkomsttagarna, inte alls. Det är vi som är samhällets stöttepelare. Vi är den stora massan som ser till att samhället fungerar. Vi vårdar, producerar, konsumerar och håller hjulen snurrande. Vi förtjänar vartenda öre vi får genom hårt och slitsamt arbete som i många fall innebär att vi inte klarar av att arbeta ett helt yrkesliv igenom utan dör eller är fysiskt utslitna långt före pensionen. Det är vi som ser till att de rika kan fortsätta att bli rikare och tack vare en bunt missriktade valsedlar, även vi som ser till att de fattigare nu blivit ännu fattigare.

Vi förtjänar en skattesänkning, det gör vi. Men den tas ur fel ficka. Om moderaterna i sanning varit ett arbetarparti skulle skattesänkningen betalats genom straffskatter på oskäligt höga inkomster, stora förmögenheter, fastigheter värda över fem miljoner och lagändringar angående att placera pengar i sk. "skatteparadis".

Men nu är de inte ett arbetarparti, de är borgare. Så då tar man från de redan pungslagna istället. Såklart. Nåt annat hade aldrig varit tänkbart helt enkelt. Precis som i berättelsen om paddan och skorpionen. Skorpionen får åka på paddans rygg över ett vattendrag mot löfte om att inte stinga paddan med sin giftgadd. Gör han det så skulle ju även han drunkna är hans argument. Halvvägs över stinger han ändå paddan med giftgadden och har på så sätt haft ihjäl båda två. När paddan med sina sista andetag frågar "varför?" svarar skorpionen "jag kunde inte hjälpa det, det ligger i min natur". 

Det är väldigt lätt att dra paralleller där. Alliansen vet att arbetarnas röster är de som vinner val men de är inte arbetarvänner, har aldrig varit och kommer aldrig att bli. Precis som skorpionen är paddans fiende är borgare alla arbetares motståndare. Ändå fick de under falska förespeglingar makten och skorpionen fick hjälp över vattendraget. Nu, halvvägs över till andra sidan, visar de sitt rätta jag och har effektivt dödat en till valseger i kommande val precis som skorpionen dränker sig själv. Varför? Jo, för att det ligger i deras natur. De kan inte hjälpa det.

Den enda, mycket klena, trösten i sammanhanget är att den annalkande mass-arbetslösheten i stor utsträckning kommer drabba samma personer som stod vid valurnorna för två år sedan och röstade borgerligt för att man skulle klämma åt "soffliggarna" och "stimulera" människor ut ur arbetslöshet och sjukskrivningar.
De förstagångsväljare som trodde på lögnen om "det nya arbetarpartiet" och svalde betet med hull och hår. Nu kommer de få en väldigt jobbig lektion i vad borgerlig politik innebär när den är som bäst. Är de inte helt efterblivna kommer de troligen inte rösta blått i nästa val så risken för fyra år till med blodsugarna vid rodret ter sig inte längre så stor iaf. Synd bara att det måste till en ny depression för att folk ska öppna ögonen och fatta att vi knegare alla sitter i samma båt och ror så svetten lackar...

Kommentarer
Postat av: Josefine

Mycket väl rutet! Jag kunde inte ha skrivit det bättre själv!

2008-12-12 @ 11:56:47
URL: http://tureson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0