Strömavbrott typ?

Man borde ju sova nu men det är inte så lätt alltid. Nåt är jätteknas med elförsörjningen i kåken så vissa elprylar funkar inte som de borde. Tex. så slår frysen av och på med nån sekunds mellanrum vilket gör att den piper ungefär som en brandvarnare fast lite långsammare för att varna om att den håller på att tina upp. Frysen står tre meter från mitt sovrum så sova är inte aktuellt. Bläh.

Nästa grej som knasar sig är pelletsbrännaren som slår av och på hela tiden vilket gör att det inte är onödigt varmt här inne heller. Väldigt irriterande.
Sen är det vissa lampor som inte vill lysa alls. Nån lampa blinkar i samma takt som frysen piper osv. Och det tragiska är att problemet inte verkar sitta i själva huset. Som ni säkert förstår så funkar denna dator tex, annars hade jag inte suttit här och skrivit förstås. Duh.

Diskmaskinen gör tappra försök att gå igång ibland och tvättmaskinen har ström men vägrar starta. Nåt är helskumt nånstans. Jag sätter en femma på att det är knas med elnätet tack vare snön.

Jag har nämnligen gått igenom vartenda proppskåp i hela kåken då jag först misstänkte att det gått en fas nånstans men icket. Det finns inte en enda brunnen propp i hela huset. Alla faser borde funka men ändå är det knas i vissa rum men inte alla.

Vardagsrummet funkar för jag satt och såg en film när frysen började tjuta. Då hade jag slagit igång diskmaskinen och tvättmaskinen så de skulle gå under tiden jag såg filmen. Det visade sig att båda hade startat men sen börjat hacka precis som frysen. Hälften av lamporna i stora köket lyser men den andra hälften vägrar tändas alls. I hallen funkar också alla lampor. Pannrummet funkar sisådär. Ibland blinkar lampan och ibland slocknar den helt. Brännaren går igång men startar om hela tiden. Alla övriga lampor på nedervåningen funkar som de ska och som sagt datorn klagar inte. Så jag blir inte klok på vad som kan fela?

Som sagt är det troligen vattenfalls fel. De är ju roten till allt annat ont så varför inte? Det är bara det att jag har varnare för lågspänning i alla proppskåpen men ingen av dom piper som de borde om det är för låg strömmatning in i kåken plus att det då borde påverka allt lika mycket. Helskumt deluxe.

Förhoppningsvis löser det sig av sig självt när de åtgärdat vad det nu kan tänkas vara. Annars blir det inte roligt. Frysen är inte direkt överfull så det må väl vara men det vore kul att få lite värme inomhus och det blir svårt om brännaren vägrar gå och nu börjar det vara jävligt kallt ute dessutom. Minus femton just nu och det kryper stadigt neråt. Inte bra.

Så då vet ni, har jag inte skrivit nåt här före måndagen har jag frusit ihjäl och allt är vattenfalls fel. Även om det inte är det tycker jag att ni gott kan skylla på dem i förebyggande syfte. Det har de gjort sig förtjänta av flera gånger om.

Nu ska jag gå och elda upp nåt tills vidare, tacka Gud för öppen spis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0